Festival tibetských filmů, výstava o Bhútánu, přednáška o Mongolsku a Japonsku

Vážení příznivci tibetské kultury,

rádi bychom Vás jménem Potaly pozvali na FLIM – Festival tibetských filmů a filmů o Tibetu 2015 do pražského kina Aero. Osmý ročník festivalu se koná od pondělí 13. do středy 15. dubna. Projekce jsou vždy od 18:00 a 20:30 hodin. Čeká vás překvapení v podobě krátkého předfilmu a besedy s hosty po projekcích.

Podrobný program a anotacemi k jednotlivým filmům najdete na stránce flim.potala.cz.

Dále bychom vás rádi pozvali na výstavu „Bhútán – země blízko nebe, s bohatým doprovodným programem, která probíhá v Náprstkově muzeu.

Ve středu 29. dubna od 18:30 hod. bychom vás chtěli pozvat do Himálajského centra Potala na přednášku s promítáním mongolistky Veroniky Zikmundové a Jiřího Borského Blízká setkání vzdálených kultur: Mongolsko – Japonsko část I. – Duše stepí, duše hor.

Mongolsko a Japonsko – dvě oblasti, které jsou si na první pohled vzdáleny geograficky, přírodními podmínkami, kulturou, jazykem, způsobem života a životní úrovní. Přesto při pohledu pod povrh vyplouvají překvapivé podobnosti v kultuře i jazyce. V přednášce doplněné fotoilustracemi vám chceme přiblížit některé z těchto podobností a zamyslet se nad cestami jejich vzniku.