Zapojte se do kampaně Vlajka pro Tibet 2014

Jak mohou podpořit Vlajku pro Tibet jednotliví občané? Každý se může zapojit do kampaně Vlajka pro Tibet oslovením zastupitelů s dotazem v místě bydliště, zda se obec nebo město zapojí do akce Vlajka pro Tibet 2014 vyvěšením tibetské vlajky na radnici. V letošním roce Lungta oslovila zasláním dopisu se žádostí o zapojení do Vlajky pro Tibet 2014 přes 6000 radnic v České republice. Solidaritu s aktuálním děním v Tibetu mohou občané vyjádřit vyvěšením tibetské vlajky na domech, kde bydlí nebo na domech, kde pracují.

Mezinárodní kampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině devadesátých let v západní Evropě s cílem poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu. Česká republika se ke kampani připojuje pravidelně od roku 1996. V minulém roce dne 10. března kampaň podpořilo vyvěšením tibetské vlajky na budově úřadu z 1000 oslovených 468 obcí, měst, městských částí nebo krajů. Podívejte se na seznam měst, městských částí, magistrátů, obcí a krajů České republiky, které v letech 1996 – 2013 vztyčily tibetskou vlajku na radnici.

Od roku 2008 vlají tibetské vlajky také na českých a moravských školách. V minulém roce se zapojilo do projektu 61 škol jako například Univerzita Karlova v Praze, Janáčkova akademie muzických umění v Brně, Gymnázium Olgy Havlové v Ostravě. Podívejte se naseznam škol na webu TIBINFO.

Tibetskou vlajku lze zakoupit prostřednictvím elektronické objednávky v lungtím obchůdkunebo osobně na adrese Happy House Rentals, Jungmannova 30/21, 110 00 Praha 1 – Nové Město, Po – Pá od 9:00 do 18:00. Můžete si také stáhnout tibetskou vlajku jako obrázek ve vysokém rozlišení.

Děkujeme za Vaši podporu dodržování lidských práv v Tibetu!

Tým Lungty