Vlajka pro Tibet – Školy – Zapojte se do soutěže

Spolek Lungta tento rok již po druhé vyhlašuje výtvarnou a literární soutěž pro žáky základních i středních škol. Cílem této aktivity je obohatit kampaň “Vlajku pro Tibet” a hlavně do kampaně zapojit i děti, které se díky soutěži dozvědí více o tajuplném Tibetu. Soutěže se mohou zúčastnit žáci základních i středních škol. Minulý rok se do soutěže zapojilo zhruba 5 škol a výsledkem byla krásná série obrázků a povídek, které plánujeme vystavit při příležitosti tibetských oslav Nového roku a návštěvy JS Dalajlamy. 

A jak se do soutěže může zapojit vaše škola? Je to velice jednoduché a děti zažijí o hodinách výtvarné výchovy či slohu zase něco trošku jiného.

Žáci základních škol mají za úkol namalovat obrázek či vyrobit jiné umělecké dílo s tématikou Tibetu. Na druhou stranu obrázku nám prosím napište jméno autora, jméno školy a třídu, abychom výtvarnou soutěž mohli rozdělit do dvou kategorií – první a druhý stupeň. V případě zájmu o soutěž se obraťte na Anežku Nekovářovou na skoly@lungta.cz. Dílka nám prosím zašlete do 10. března 2016. 

Žáci středních škol mají za úkol vymyslet na téma Tibetu povídku. Opět prosíme, abyste uvedli jméno autora, školu a ročník. Povídky stačí poslat elektronicky na e-mail skoly@lungta.cz do 10. března 2016.  

Povídky z minulého ročníku soutěže najdete ZDE

V průběhu března se sejdeme a soutěž vyhodnotíme. Výherci soutěže se mohou těšit z dárků z našeho obchůdku  a návštěvou člena Lungty ve školách. Musíme se však přiznat, že výběr výherců byl pro nás minulý rok nesmírně obtížný úkol, neboť všechny obrázky a povídky byly opravdu povedené a jsme si jistí, že tomu tak bude i letos.

Pokud byste měli jakékoli dotazy, neváhejte se obrátit na koordinátora „Vlajky pro Tibet“ pro školy: Anežka Nekovářová, skoly@lungta.cz, 774 320 916

Už nyní se velice těšíme na obrázky a povídky!