Oslavte s Lungtou Den lidských práv

2877-maraton2016_plakata3_tisk_bezVážení a milí příznivci Tibetu,

zastavte se v předvánočním shonu a přijďte se zaposlouchat do čtení ukázek z knihy Zápisky z Tibetu, jejíž autorkou je populární tibetská disidentka a bloggerka Cchering Ozer.

Ukázky z knihy přednese herečka Klicperova divadla v Hradci Králové Natálie Řehořová v sobotu 10. prosince 2016 od 15 hod v Cafe Lajka, U Akademie 11, Praha 7 – Bubeneč.

Hostem odpoledního setkání bude překladatelka knihy Kamila Hladíková, která vás seznámí se životem spisovatelky a podepíše knihu s věnováním pro vaše blízké.

Dospělí návštěvníci kavárny budou mít příležitost zapojit se do akce Maraton psaní dopisů, na děti čeká spousta zábavy ve výtvarné dílně, kterou připravila ilustrátorka Lenka Jasanská.

Maraton psaní dopisů je největší mezinárodní akce na podporu nespravedlivě vězněných, pronásledovaných a utlačovaných lidí na celém světě. Cílem je ručně napsat a poslat co nejvíce dopisů vládám či úřadům příslušných zemí a upozornit tak na porušování lidských práv konkrétních lidí. Dopisem budete moct podpořit: Ilhama Tohtiho – čínského univerzitního profesora, který dostal doživotí za boj proti diskriminaci, Johanna Teterisse – učitele z Indonésie, který je uvězněný a mučený za vyvěšení vlajky, Zejnab Jalalinová – politická aktivistka, která je nespravedlivě vězněná za své úsilí o lepší postavení kurdské menšiny v Íránu. Přijďte vyjádřit svůj soucit a napsat dopis.

Akci pořádá Spolek Lungta u příležitosti Mezinárodního dne lidských práv ve spolupráci s nakladatelstvím Verzone a Amnesty International.

Těšíme na vás

Lungta