Vernisáž výstavy Pohádky Tibetu v OC Novodvorská 13.října 2016 od 17 hod.

 

Tibetské pohádky nabízejí nový pohled na Tibet

 

Městská část Praha 4 zve na výstavu Pohádky Tibetu očima ilustrátorů, která je pozoruhodným příspěvkem k poznání této starobylé kultury. V expozici jsou zastoupeny ilustrace tří českých výtvarníků ze tří knih, které vydala nakladatelství Verzone a Apostrof. Jsou to Lenka Jasanská a její Himálajské pohádky, Hana Vyoralová s knížkou My Tibeťané a Jakub Hrdlička a jeho Šprýmař Akhu Tänpa.

 

„Vystavené ilustrace doplňují obvyklý středoevropský pohled na Tibet jako exotickou klášterní enklávu, o kterou se vedou politické spory,“ uvedla radní pro kulturu Adéla Gjuričová (Trojkoalice/nez.). „Náš projekt totiž ukazuje Tibet dětských pohádek, žertovných historek a lidových vyprávění.“

 

Výstavu pořádá městská část Praha 4 ve spolupráci se Spolkem Lungta, který od svého založení v roce 1997 usiluje o šíření informací o unikátní kultuře Tibetu. Vernisáž výstavy začíná v OC Novodvorská Plaza 13. října 2016 v 17 hodin. Expozice je přístupná každý den od 7 hodin do 20 hodin a potrvá do 27. října 2016. Vstup je zdarma.