Koncert Tibet žije slaví desetileté výročí

Desátý koncert Tibet žije proběhne 10. března 2016 od 19 hodin v Praze v Radlické kulturní sportovně, Za Ženskými domovy 125/5. Organizátoři koncertu si opět dali práci s výběrem kapel, stejně jako s výběrem projektu, kterému bude letošní výtěžek z koncertu věnovaný. Zahrají kapely Houpací Koně, Manon Meurt a DJ Floex. Diváci se mohou těšit i na catering zajištění ženami z Jako doma a oblíbenou fotobudku Smilebox.

“Koncert nás provází od maturitního ročníku až do současnosti, za deset let jím prošla spousta dobrovolníků grafiků, a především kapel od známějších jako Please the Trees a Zrní po vycházející hvězdy, jako Debbi Love. Každý do koncertu dal kus sebe a nakonec je to velká skládačka z nadšení mladých lidí, kteří podporují Tibet, ale nenaplňují stereotyp v batikovaném tričku. Akce zpřístupňuje otázku Tibetu široké veřejnosti bez předsudků a v současném prostředí.“shodují se Romana s Anetou, které koncert už desátým rokem organizují.

I letos návštěvníci koncertu podpoří prostřednictvím Himálajského centra Potala Tibetskou dětskou exilovou vesničku a školu v Biru vzdáleném 75 km od Dharamsaly, na severu Indie.

Škola byla založena v roce 1986 a slouží především dospívajícím uprchlíkům z Tibetu. Pomáhá jim v získání kvalitního vzdělání, stejně jako v integraci do společnosti. Vedle školy pro dospívající byla v Biru v roce 1994 postavena i Dětská exilová vesnička, která v současné době poskytuje domov přibližně 1400 tibetským dětem, které přicházejí do Indie ze zahraničí, především z Tibetu. Unikátní na projektu Dětských exilových vesniček je i fakt, že jsou financovány výhradně ze soukromých zdrojů. Lobsang Tenzin z fundraisingu organizace doplnil: “Děkujeme našim štědrým přátelům a sponzorům za soustavnou podporu, která nám umožňuje projekt nejen udržovat, ale i jej dál vylepšovat.”

Tímto chceme i my poděkovat těm, kteří nás už deset let podporují a spolupracují s námi. Těšíme se na vás 10.3.2016 19:00 v Radlické Kulturní Sportovně.